Bodrum mandalinasını kullanarak sütlaç, dolma ve daha birçok çeşit yemek yapan Fadime Aslan bu sefer tarhana yaparak meşhur oldu.
Teşebbüsçü Fadime Aslan, meskende kendi imkanlarını kullanarak Bodrum mandalinasından birbirinden farklı lezzetler ortaya koydu. Mandalina reçeli, mandalina ekşisi, mandalina marmeladı, mandalina kabuğu salamurası, mandalina dolması, mandalina peyniri, mandalina sütlacı üzere enfes tarifler üreten Aslan bu sefer de mandalinadan tarhana yaptı. Kışın sıcak sıcak içilen tarhananın mandalinalı olduğunu duyanlar şaşırıyor.
C vitamini bakımından hayli yararlı olan mandalinadan tarhana yapan Fadime Hanım, birçok gribal illete da yeterli geldiğini söyledi. Görenleri şakına çeviren mandalina tarhanasının içinde bulgur, tarçın, zencifil üzere birçok eserde bölge alıyor.
Bodrum mandalinasından tarhana yaptığını belirten Aslan şu tabirlere konum verdi: "Bodrum mandalinasının aroması çok keskin. Bugüne kadar mandalinadan dolma, sütlaç, baklava, peynir, pastil üzere bir çok eser yaptım.C vitamini deposu olan mandalinadan neden tarhana yapılmasın dedim. İksir üzere şifa deposu olan bir lezzet elde ettim. Sıcak ve soğuk olarak tüketilebiliyor. İçerisinde bulgur, tarçın, zencefil üzere bir çok farklı lezzet var. İçenlerin epey güzeline gidiyor”dedi.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.