Mandalinalı Borcamda Pasta Tanımı İçin Gereçler
Keki için;
- 5 adet yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı sut
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2.5 su bardağı un
- 4 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 2 dolu yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 7 yemek kaşığı şeker
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı mandalina suyu
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı su
- 3 yemek kaşığı şeker(mandalinanın tatlılık yahut ekşilik oranına nazaran ayarlayınız)
- 2 su bardağı süt veyada mandalina suyu
Mandalinalı Borcamda Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Keki için yumurtalar oda sıcaklığında olmalı yumurtaları şekerle birlikte vanilyayı da ekleyerek mayonez üzere 7 -8 dk rengi uygunca açılana kadar çırpalım.
- Süt ve sıvı yağıda ek edip çırpmaya devam edelim.
- Son olarak un ve kabartma tozunu da eleyerek ekleyelim borcama boşaltıp 170 derece evvelce ısıtılmış fırınımıza verelim.
- Birinci sıcağı çıkmış pişmiş keke sütü ekleyip soğumaya bırakalım.
- Kremamızı hazırlayalım; Tüm gereçleri ekleyip tenceremize koyup katılaşana kadar çırpalım, ocaktan alıp tereyağını ek edelim.
- Büsbütün soğumuş keke sıcak kremamızı döküp eşit biçimde yayalım.
- Mandalina sos için; Mandalinaların suyunu sıkalım akabinde tenceremize suyu, şeker, nişasta ve mandalına suyumuzuda ek edip yoğunlaşana kadar pişirelim.
- Soğumuş kremamızın üzerine mandalına sosumuzu dökelim.
- Oda sıcaklığına gelen pastayı dolaba kaldırın ve kesinlikle 1 gece dolapta bekletin.