Mandalinalı Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler
Tabanı için;
- 2 paket burçak bisküvi
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 600 gram labne peyniri
- 1 paket krema ( 200 ml)
- 1 su bardağı şeker
- 3 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 1,5 yemek kaşığı nişasta
- 1,5 yemek kaşığı un
- 2 kutu mandalina konserve
- Yada 5-6 adet mandalina
- 1 paket mandalina jölesi
Mandalinalı Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bisküvileri rondodan geçiriyoruz, tereyağını eritip üzerine döküyoruz karıştırıyoruz. Kalıbımıza döküp düzeltiyoruz.
- Kreması için; materyalleri bir kaba alıyoruz, çırpma teliyle karıştırıyoruz.
- Kalıbımıza döküyoruz, aluminyum folie ile kalıbın etrafını sarıyoruz, fırının altına borcamda su koyuyoruz, üzerinin yanmaması için.
- 170 derece fırında 55- 60 dakika pişiriyoruz.
- Piştikten sonra en az yarım saate yakın fırın kapağı açık formda içinde bırakıyoruz.
- Daha sonra çıkarıp soğumaya bırakıyoruz.
- Jölesi için paketin üzerindeki yazdığı üzere kaynatıyoruz on dakika kadar bekliyoruz birinci sıcağı çıksın.
- Daha sonra mandalinaları kekin üzerine diziyoruz.
- Jölesini döküp bir gece buzdolabında beklettikten sonra üzerini istediğiniz formda süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet bal şeker olsun ????????.