
Mandalinalı Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı mandalina suyu
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- 1 limon kabuğu rendesi
- 2 su bardağı + 2 yemek kaşığı kadar un
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
Mandalinalı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Oda sıcaklığında beklettiğimiz malzemelerden yumurtalar, şekerle iyice çırpılır, daha sonra sıkıp hazırladığımız 1 su bardağı mandalina suyu ve 1/2 su bardağı sıvı yağ karışıma eklenir; çırpmaya devam edilir.
- Elekten geçirdiğimiz un, vanilin ve kabartma tozu da karışıma ilave edildikten sonra karıştırılır, yağladığımız kek kalıbına dökülür; zemine kek kalıbı birkaç kez vurulur.
- 150-160 derecede ısınmış fırında pişirilir, kürdanla kontrol ettikten sonra fırından alınır; soğuduktan sonra kalıptan çıkarılır.
- İsteğe bağlı olarak üzerine pudra şekeri de serpilebilir. Kokusu ve lezzetiyle farklı bir kek, deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.