Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Mandalinalı Kereviz

Mandalinalı Kereviz
0
32

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90
mandalinali-kereviz.jpg

Mandalinalı Kereviz Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 orta boy kereviz
  • 2 orta boy patates
  • 1 soğan
  • 3 -4 adet havuç
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 su bardak mandalina suyu (ben 5 mandalina sıktım)
  • 2 yemek kaşığı un
  • Yarım limon
  • 3 su bardak su
  • 1 litre su
  • Tuz, karabiber

Mandalinalı Kereviz Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk olarak 1 yemek kaşığı unu ve yarım limon suyunu 1 litre suda karıştıralım.
  2. Kerevizi ve patatesleri küp küp doğrayıp bu suda bekletelim.
  3. Havuçlarımızı yıkayıp soyalım ve kabuklarını yağın rengi değişene kadar kızartalım. Bu arada havuçları halka kalka doğrayalım.
  4. Yağın içindeki kabukları alıp, aynı yağa havuçları atalım kavuralım.
  5. Soğanı yemeklik doğrayıp ekleyelim. Soğan kavrulduktan sonra 1 yemek kaşığı unu ekleyip kavuralım. Unun kokusu çıkınca 2 su bardağı mandalina suyunu ve 3 su bardağı suyu ekleyip kapağını kapatalım.
  6. Su kaynadıktan sonra kereviz ve patatesin suyunu süzüp tencereye alalım.
  7. 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karabiber ekleyip karıştıralım.
  8. Kapağını kapatıp ara ara karıştırarak pişmeye bırakalım. Yaklaşık 25 dakika (patatesler piştiğinde kereviz de pişmiş oluyor. ) piştikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Mandalinalı Kereviz Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,499Konular
982,579Mesajlar
30,335Kullanıcılar
fonsidivaSon üye
Üst Alt