
Mandalinalı Kereviz Tarifi İçin Malzemeler
- 1 orta boy kereviz
- 2 orta boy patates
- 1 soğan
- 3 -4 adet havuç
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 su bardak mandalina suyu (ben 5 mandalina sıktım)
- 2 yemek kaşığı un
- Yarım limon
- 3 su bardak su
- 1 litre su
- Tuz, karabiber
Mandalinalı Kereviz Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak 1 yemek kaşığı unu ve yarım limon suyunu 1 litre suda karıştıralım.
- Kerevizi ve patatesleri küp küp doğrayıp bu suda bekletelim.
- Havuçlarımızı yıkayıp soyalım ve kabuklarını yağın rengi değişene kadar kızartalım. Bu arada havuçları halka kalka doğrayalım.
- Yağın içindeki kabukları alıp, aynı yağa havuçları atalım kavuralım.
- Soğanı yemeklik doğrayıp ekleyelim. Soğan kavrulduktan sonra 1 yemek kaşığı unu ekleyip kavuralım. Unun kokusu çıkınca 2 su bardağı mandalina suyunu ve 3 su bardağı suyu ekleyip kapağını kapatalım.
- Su kaynadıktan sonra kereviz ve patatesin suyunu süzüp tencereye alalım.
- 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karabiber ekleyip karıştıralım.
- Kapağını kapatıp ara ara karıştırarak pişmeye bırakalım. Yaklaşık 25 dakika (patatesler piştiğinde kereviz de pişmiş oluyor. ) piştikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.