teknolojiuzmani
FD Üye
Mandalinalı Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 paket krema
- 1 dolu yemek kaşığı labne
- 5-6 sıkılmış mandalina
- 1.5 su bardağı su
- 4 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- Bisküvi tozu veya kedidili kullanabilirsiniz
Mandalinalı Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Muhallebi için labne ve krema hariç tüm malzemeleri karıştıralım.
- Göz göz olunca labneyi ve kremayı ekleyip karıştıralım.
- Muhallebimiz bu şekilde hazır olmuş oldu.
- O esnada mandalinalı sıkalım ve tencereye alalım.
- Üzerine tüm malzemeleri ekleyelim kaynayana kadar karıştıralım.
- İlk önce servis kasemize bisküvi tozu dökelim.
- Üzerine muhallebi döküp tekrar bisküvi ekleyelim, bu şekilde iki sıra muhallebi dökmüş olacağız.Fotoğrafta da gördüğünüz gibi.
- En son muhallebimiz üzerine kaşıkla mandalinalı muhallebiyi gezdirelim.
- Bir anda üzerine dökmeyelim çünkü muhallebiye karışma olasılığı çok yüksek yavaşça süzdürerek dökün daha çabuk yayılır o şekilde.
- Oda sıcaklığına geldikten sonra dolaba kaldıralım ve soğuyunca servis yapalım.
Mandalinalı Muhallebi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı