iltasyazilim
FD Üye
Mandalinalı Puding (4 Kişilik)
Malzemeler:
6 Yaprak Jelatin
2 Mandalina
2,5 Küçük Kutu Süt Kreması
45 Çorba Kaşığı Tozşeker
2 Portakalın Suyu
Sütlü Çikolata
HAZIRLANIŞI :
Jelatini 5 dakika suda bekletin Mandalinaların kalın kabuklarını ve ince zarlarını soyun Soyarken mandalinaların suyunu bir kasede biriktirmeye çalışın Mandalina filetolarını uzunlamasına ikiye bölün Süt kremasına mandalinaların suyunu, mandalinaları ve 1 çorba kaşığı tozşekeri ekleyip karıştırın
Jelatini kısık ateşte eritin Süt kremalı karışımdan 3 çorba kaşığı alıp jelatine ilave edin Ardından jelatini süt kremalı karışıma ekleyip karıştırın Dikdörtgen şeklindeki bir kalıbın içine şeffaf bir folyo yayın Kremalı karışımı kalıba alıp buzdolabında 2 saat bekletin
Kalan şekeri bir tencerede karıştırarak eritin Portakal suyunu ekleyip koyulaşıncaya kadar 10 dakika pişirin Soğumaya bırakın Çikolatayı rendeleyin
Pudingi kalıptan çıkarın Folyoyu üzerinden alın Pudingi dilimleyip servis tabaklarına alın Ses ve çikolata eşliğinde servis yapın
Jelatin nasıl kullanılır? Yaprak jelatinın soğuk suda en az 5 dakika beklemesi gerekiyor Aksi halde topaklaşabilir Ardından suyunu süzmeden kısık ateşte ısıtın
Önemli: Jelatinin katılaşma özelliğini yitirmemesi için kaynatmamaya özen gösterin
http:img247**************img2472682ymk786mh
Malzemeler:
6 Yaprak Jelatin
2 Mandalina
2,5 Küçük Kutu Süt Kreması
45 Çorba Kaşığı Tozşeker
2 Portakalın Suyu
Sütlü Çikolata
HAZIRLANIŞI :
Jelatini 5 dakika suda bekletin Mandalinaların kalın kabuklarını ve ince zarlarını soyun Soyarken mandalinaların suyunu bir kasede biriktirmeye çalışın Mandalina filetolarını uzunlamasına ikiye bölün Süt kremasına mandalinaların suyunu, mandalinaları ve 1 çorba kaşığı tozşekeri ekleyip karıştırın
Jelatini kısık ateşte eritin Süt kremalı karışımdan 3 çorba kaşığı alıp jelatine ilave edin Ardından jelatini süt kremalı karışıma ekleyip karıştırın Dikdörtgen şeklindeki bir kalıbın içine şeffaf bir folyo yayın Kremalı karışımı kalıba alıp buzdolabında 2 saat bekletin
Kalan şekeri bir tencerede karıştırarak eritin Portakal suyunu ekleyip koyulaşıncaya kadar 10 dakika pişirin Soğumaya bırakın Çikolatayı rendeleyin
Pudingi kalıptan çıkarın Folyoyu üzerinden alın Pudingi dilimleyip servis tabaklarına alın Ses ve çikolata eşliğinde servis yapın
Jelatin nasıl kullanılır? Yaprak jelatinın soğuk suda en az 5 dakika beklemesi gerekiyor Aksi halde topaklaşabilir Ardından suyunu süzmeden kısık ateşte ısıtın
Önemli: Jelatinin katılaşma özelliğini yitirmemesi için kaynatmamaya özen gösterin
http:img247**************img2472682ymk786mh