Resimli Mandalinalı Sığır Eti Tarifi
Mandalinalı Sığır Eti nasıl yapılır
Malzemeler
250 gram yağsız dana eti
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
Bir tutam rezene
Bir tutam anason
Bir tutam karabiber
1 corba kaşığı un
1 diş sarmısak
Yarım tutam zencefil
2 adet pırasa (beyaz kısımları)
1 cay bardağı kırmızı şarap
2 su bardağı et suyu
4 corba kaşığı mandalina suyu
1 adet mandalina kabuğu
15 adet kestane
Yarım kg balkabağı
imagesmandalinalisigiretitarifiresimli5ad4285984c80
Yemeğin Tarifi
Teflon tavaya kuşbaşı iriliğinde doğranmış etleri alın Uzerine bir tutam rezeneyi, anasonu, karabiberi ve bir corba kaşığı unu serpin, iyice karıştırın Etleri surekli karıştırarak, pişirin
Ayrı bir tencereye 1 tatlı kaşığı sıvı yağı alın Sarımsağı, zencefili ve kucuk doğranmış pırasaları ekleyin Birkac dakika pişirdikten sonra etleri, şarabı, et suyunu, mandalina suyunu ve ince şeritler şeklinde kesilmiş mandalina kabuğunu ilave edin Tencerenin kapağım kapatın Ağır ateşte yaklaşık bir bucuk saat pişirin
Kestanelerin dış ve ic kabuklarını soyun Balkabağını da kabuğunu soyduktan sonra cekirdekli kısımlarım temizleyin Balkabağını 4 cm boyunda 2 cm eninde ve 5 mm kalınlığında parcalar şeklinde kesin Kestaneleri ve balkabağını etli karışıma ekleyin Yumuşayana dek pişirin Sıcak servis yapın
Mandalinalı Sığır Eti nasıl yapılır
Malzemeler
250 gram yağsız dana eti
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
Bir tutam rezene
Bir tutam anason
Bir tutam karabiber
1 corba kaşığı un
1 diş sarmısak
Yarım tutam zencefil
2 adet pırasa (beyaz kısımları)
1 cay bardağı kırmızı şarap
2 su bardağı et suyu
4 corba kaşığı mandalina suyu
1 adet mandalina kabuğu
15 adet kestane
Yarım kg balkabağı
imagesmandalinalisigiretitarifiresimli5ad4285984c80
Yemeğin Tarifi
Teflon tavaya kuşbaşı iriliğinde doğranmış etleri alın Uzerine bir tutam rezeneyi, anasonu, karabiberi ve bir corba kaşığı unu serpin, iyice karıştırın Etleri surekli karıştırarak, pişirin
Ayrı bir tencereye 1 tatlı kaşığı sıvı yağı alın Sarımsağı, zencefili ve kucuk doğranmış pırasaları ekleyin Birkac dakika pişirdikten sonra etleri, şarabı, et suyunu, mandalina suyunu ve ince şeritler şeklinde kesilmiş mandalina kabuğunu ilave edin Tencerenin kapağım kapatın Ağır ateşte yaklaşık bir bucuk saat pişirin
Kestanelerin dış ve ic kabuklarını soyun Balkabağını da kabuğunu soyduktan sonra cekirdekli kısımlarım temizleyin Balkabağını 4 cm boyunda 2 cm eninde ve 5 mm kalınlığında parcalar şeklinde kesin Kestaneleri ve balkabağını etli karışıma ekleyin Yumuşayana dek pişirin Sıcak servis yapın