teknolojiuzmani
FD Üye
Mandalinli Elmalı Borcam Keki (Böylesini Daha Önce Hiç Yemediniz) Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un (200 ml bardak )+ 2 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 6 adet mandalina
- 1 tane elma
- Pudra şekeri
Mandalinli Elmalı Borcam Keki (Böylesini Daha Önce Hiç Yemediniz) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle yağlanmış borcam hafifçe unlanır. Soyulan mandalinalar en alta serpiştirilir.
- Ardından ince ince doğranan elmalar serpiştirilir.
- Kekimizin harcı için yumurta ve şeker krema kıvamına gelene kadar çırpılır. Sıvı malzemeler eklenir tekrar çırpılır.
- Son olarak kuru malzemeler eklenip harç borcama dökülür.
- 180 derece önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika kontrollü olarak pişirilir.
- Pişen kek ılıdıktan sonra ters çevrilir.
- Son olarak pudra şekeri serpiştirilerek dilimlenip, servis edilir.