Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Mangal kömürüne dikkat

Mangal kömürüne dikkat
0
88

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
87
Puan
48
F-D Coin
0
Şişmanlık, yüksek tansiyon, kalpdamar, mide ve şeker hastalığı hastalığı olan kişilerin beslenmelerine dikkat etmesi gerektiğine uyarı çeken Kemik, Yeni indirilmiş hayvanların etlerindeki sertlik, ayrıca pişirmede ayrıca de sindirimde zorluğa yol açar bu nedenle özellikle midebağırsak hastalığı olan kişiler kurban etlerini derhal tüketmemeli, buzdolabında birkaç gün beklettikten sonradan tüketmelidir Yağsız veya eksik yağlı etler seçim edilmeli, kısıtlı miktarlarda tüketilmelidirdiye konuştu id Gad300250KURBAN ETİNİN PİŞİRİLMESİNDE DIKKAT EDİLMESİ GEREKENLERSağlığın negatif etkilenmemesi açısından kurban etlerinin pişirilmesine dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Kemik, Etlerin pişirilmesinde haşlama ve ızgara gibi yöntemler seçim edilmeli, kızartmalardan kaçınılmalıdırÇok yüksek ısıda, uzun süre pişirme ve kızartma yöntemi çeşitli 'kanserojen maddelerin' oluşumuna neden olabileceği için tercih edilmemelidir Etlerin kimsesiz yok de sebzelerle birlikte pişirilmesi veya tüketilmesi, beslenme çeşitliliğinin sağlanması açısından dinç bir yöntemdir Etle yapılan yemekler kendi yağı ile pişirilmeli ve ilave yağ eklenmemelidir Özellikle kuyruk yağı veya tereyağının et yemeklerinde kullanılmasından kaçınılmalıdır Etler ızgarada pişirilirken, etle alev arasındaki mesafe eti yakmayacak ve kömürleşme sağlamayacak şekilde ayarlanmalıdırbiçiminde konuştuKurban etlerinin pişirilmesinin yanına saklanmasının da önemli olduğunun altını çizen Kemik, Kurban etleri birer yemeklik olacak şekilde ufak parçalara ayrılarak buzdolabı poşetine veya yağlı kağıda sarılmalı ve buzdolabının buzluk kısmında ya da derin dondurucuda saklanmalıdırBu şekilde hazırlanan etler, buzlukta 2 derecede birkaç hafta, 18 derece derin dondurucuda ise daha uzun süreyle saklanabilir Etlerin dondurulduktan sonradan her tarafta çözünmesi bazı 'mikroorganizmalar' için üreme ortamı oluşturur bu nedenle çözünen et anında pişirilmeli ve baştan dondurulmamalıdır Etlerin buzdolabının alt bölmesinde çözünmesi sağlanmalıdır Derin dondurucuda saklanan etin buzdolabının sebzelik kısmının üstüne konularak çözünmesi beklenebilir Etin tez çözünmesi nedeniyle uygulanan kalorifer, soba üstünde çözünme, oda sıcaklığında bekletme gibi yöntemler, insan sağlığı açısından tehlikeli sonuçları da beraberinde getirmektedirifadelerini kullandıMANGALDAKİ KÖMÜR KANSERE NEDEN OLABİLİRMangalda pişirilen yiyeceklere de uyarı çeken Kemik, Mangaldaki kömür ve kömür tozları, pişirilen besinlerin üstüne sinerek kanserojen tesir yapmakta, başta mide kanseri elde etmek üzere yemek yemek borusu ve kalın bağırsak kanserlerine neden olabilmektedir Mangalda pişirilmek için tavuk eti gibi beyaz etlerin tercih edilmesi, eğer kırmızı et pişirilmek istenirse yağsız olması ve içine kuyruk yağı konulmaması gerekmektedirYakıt olarak alevsiz yanan ladin ağacı veya çam kozalakları, tezek gibi kaynaklar kullanılmamalı, saf odun kömürü tercih edilmelidir Kömür közüyle et aralarında minimum 15 santimetrelik bir mesafe bırakılmalı, etler ateşe çok yaklaştırılmamalı, alevle yakılarak pişirilmemelidir Etlere pişirilmeden önce terbiye işleminin uygulanması tercih edilmeli, bu işlemde nehir şekeri kullanılmamalıdırÇiğ ya da pişmiş et ve et ürünleri açıkta veya oda sıcaklığında bırakılmamalı, tüketilene değin buzdolabı ısısında muhafaza edilmelidir Ham besinler ile pişmiş yiyecekler birbirine temas etmeyecek şekilde üzeri kapalı olarak muhafaza edilmelidir Mangal etlerinin yanına mutlaka söğüş sebze, salata, meyve gibi besinler tüketilmeli, sebze ve meyveler en ince ayrıntısına kadar yıkandıktan sonradan yenilmelidirSıcak havalarda Alkol tüketiminden kaçınılmalı, kafeinli ve gazlı içecekler yerine de ayran, limonata, meyve suyu gibi içeceklerin tüketimine özen gösterilmelidir Özellikle ham kırmızı et, kümes hayvan etleri ve yumurta gibi besinleri hazırladıktan sonra eller tamamen yıkanmalı, bu tür besinler ile pişirilmeden tüketilecek sebze ve meyveleri hazırlarken farklı doğrama tahtası ve bıçaklar kullanılmalıdırdiye konuştu
 

Similar threads

Kurban Eti Nasıl Saklanır? Kurban eti yerinde koşullarda kesildikten daha sonra, etler hayvanın uygun yerlerinden yağlı kısımları ayrılarak parçalanmalıdır Kesilen kurban eti mutlaka buzdolabında 1 gün bekletilmelidir Bekleyen et böylece suyunu verecek ve daha iyi pişirmeye hazır ülkü...
Cevaplar
0
Görüntüleme
149
Kurban Bayramı boyunca artı miktarda et tüketimi birçok rahatsızlığın gelişmesine ve var olan rahatsızlıklarınızın artmasına niçin olabilir 1) Etler nitelikli protein kaynağı olmasının yanı sıra yağ, farklı alanlara yönlendirilmiş minerallerin (bilhassa demir, çinko, fosfor, magnezyum) ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
168
Tat şöleni kabusa dönüşebilir Havalar ısındı, mangalcılar sezonu açtı Keyifle başlayan lezzet şöleni sizin kabusunuz olabilir dikkat Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Müziği Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof Dr Faruk Yorulmaz, etlerin mangalda aracısız olarak ateşle temas ederek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
61
Yağ oranı yüksek etler doymuş yağ ve kolesterol bakımından zengindirler ve kalpdamar, şeker ve yüksek kan basıncı hastaları olası olduğu değin etin yağsız kısımlarını seçim etmeli, haşlama veya ızgara biçiminde pişirmeli ve tüketim miktarında ölçülü olmalıdırlar Ilk Kez bayramlar tatlı yiyecek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
108
Bayramlar, beslenme düzenimizde bazı değişikliklere sebep olabilirler. Bayram ziyaretleri nedeniyle öğün saatlerimizde değişiklikler yaşanabilir. Ülkemiz için kurban bayramında kesilen kurbanlıkların önemi büyüktür. Dini kuralların yerine getirilmesinin yanı sıra sofraların temel besin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
142
858,496Konular
982,386Mesajlar
30,223Kullanıcılar
metocdametocSon üye
Üst Alt