Mangal Tadında Fırında Tavuk Tanımı İçin Materyaller
- 2 kilo modül tavuk
- 1 baş sarımsak
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay kaşığı kimyon
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Tuz
Mangal Tadında Fırında Tavuk Tanımı Yapılışı
- Öncelikle sosumuzu hazırlıyoruz.
- Sarımsakları soyalım derin bir kasede yeterlice ezelim.
- Üzerine tavuk hariç bütün materyalleri ekleyip güzelce karıştıralım.
- Bu karışıma tavuk kesimlerini da ekleyelim. En az 2 saat bekletelim.
- Bekleyen tavukları genişçe bir tepsiye alalım.
- Evvelden ısıtılmış 250 derece fırında nar üzere kızarıncaya kadar pişirelim. Mangal tadında mis üzere tavuklarımız hazır. Afiyet olsun.