elektronikci
FD Üye
Mangal Tadında Tavuk Pirzola (Bir Tabak Üç Başka Lezzet) Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet pirzola tavuk
- 2 adet patates
- 10-15 adet arpacık soğan
- 3 tatlı kaşığı yoğurt
- 2 diş sarımsak
- Mangal baharatı
- Tuz
- Zeytinyağ
Mangal Tadında Tavuk Pirzola (Bir Tabak Üç Başka Lezzet) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle tavuk marinesi için, tavuklarımızın derisini alalım (Biz deri tüketmediğimiz için alıyorum size kalmış bir şey )
- Ardından tavuk pirzolanın üstüne bıçakla bir kaç tane derin çizikler atalım.
- Daha sonra her bir pirzolanın üstüne 1 tatlı kaşığı yoğurt dökelim ve bol ölçüde yaklaşık 1,5 yemek kaşığı kadar hepsinin üstüne mangal baharatı ekleyelim (Eğer mangal tadında olmasını istiyorsanız bu baharat kesinlikle olmalı).
- Ardından ezilmiş sarımsağı da hisse edip hepsine tek tek materyalleri yedirelim ve derin bir kaba alıp üzerine yaklaşık yarım su bardağından çok az kadar zeytinyağ ek edelim.
- Üzerini streç sinemayla kapatıp buzdolabına kaldıralım. Bu süreci sabahtan yapalım akşama kadar marine olsun ne kadar marine olursa tavuk o kadar yumuşak ve lezzetli olacaktır.
- Marine olan tavuğu ocak üstünde tırtıklı köfte tavasına benzeri bir tavaya alalım (Normal tavada olur) ve üstüne kapak kapatıp birinci etapta tavuğun suyunu salıp çekmesini bekleyelim.
- Daha sonra kapağı açıp kızartma sürecini yapalım (Kapağı kapatmamın nedeni suyunu salınca çok fazla yağ sıçratıyor etrafa.
- Bu ortada patatesleri soyup elma dilimi formunda doğrayalım, arpacık soğanlarıda soyalım ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine alalım.
- Üzerlerine tuz, pulbiber ve zeytinyağ ek edip evvel yağlı kağıtla akabinde folyoyla sarıp, evvelce ısıttığımız 175 derece fırında 20-25 dakika kadar pişirelim.
- Daha sonra üstündeki kağıtları alıp bu kez kızarmalarını sağlayalım. Pişince fırından alalım.
- Tavuğumuzu da gerili önlü pişirip tıpkı tabağa üç farklı lezzeti ekleyip servis edebiliriz. Afiyet olsun.
Mangal Tadında Tavuk Pirzola (Bir Tabak Üç Başka Lezzet) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı