Mangal Tadında Tavuk Pirzola Tanımı İçin Gereçler
- 1 kilo (7 parça) tavuk pirzola
- 1/2 (yarım) çay bardağı süt
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvıyağ
- 1 tatlı kaşığı salça (glutensiz)
- Tuz
- Köri
- Kişniş
- Kekik
- Kırmızı toz biber
Mangal Tadında Tavuk Pirzola Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Geniş bir kaba tavuklar hariç başka tüm gereçler alınarak homojen bir karışım elde edilir.
- Tavuklar kabın içine alınarak karışım tavukların her yerine işleyecek halde ovulur.
- Buzdolabına kaldırılır ve bir gece bekletilir.
- Sonraki gün geniş bir tavaya alınır hiç yağ ek edilmeden tavuklar kapağı kapalı bir formda yüksek ateşte pişirilir son birkaç dakika kapağı açılır kızarması sağlanır.
- İstenilen halde servis edilir. ????bu pirzolanın lezzetinin mangal ateşinde 4-5 kat arttığını söyleyebilirim. Afiyet olsun ????????️.