Mangal Tadında Tavuk Şiş Tanımı İçin Gereçler
- 1 kg tavuk pirzola
- Yarım su bardak sıvı yağ
- Yarım yemek kaşığı salça
- 4 diş sarımsak
- 1 soğan
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- Tuz, pulbiber, nane, karabiber, kekik
- Kapya
- Çarliston
- Domates
Mangal Tadında Tavuk Şiş Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak tavuk pirzolalarımızı kemiğinden ayırıp kuşbaşı doğrayalım.
- Derin bir kaseye kuşbaşı doğradığımız tavukları alalım.
- İçine yağımızı, 2 yemek kaşığı yoğurt, rende soğan ve sarımsak, yarım yemek kaşığı salça ve baharatları ekleyip karıştıralım.
- Tavuğu sosladıktan sonra 2-3 saat kadar dinlendirelim.
- Şişlere tavuk, kapya biber, yeşil biber domates olarak dizelim.
- Dizdiğimiz çöp şişleri tepsiye alalım.
- Evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırında tavuklar kızarana dek pişirelim.