Mangal Tadında Tavuk Şiş Tanımı İçin Gereçler
- 400 gram tavuk
- 1 adet domates
- 2 adet biber
- 4 yemek kaşığı yağ
- 4 yemek kaşığı süt ya da yoğurt
- 1 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı bal
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- İsteğe bağlı olarak pul biberde kullanabilirsiniz
Mangal Tadında Tavuk Şiş Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Sos gereçlerini bir kap içerisine alıp güzelce karıştırıyoruz.
- Tavuk etlerimizi küp küp doğrayıp sosumuzu içine koyalım ve karıştıralım güzel marine olsun.
- Üzerini streç ile kapatıp dolapta 3 saat bekletelim.
- Marine olan tavuklarımızı şişlere dizip ortalarına domates biber koyalım.
- Yağlı kağıdımızı ıslatıp tavuk işlerimizin üzerini kapatalım 200 derece evvelce ısıtılmış fırında 20-25 dakika üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.