Mangalda Balık Nasıl Yapılır?,Mangalda Balık tarifi,
Mangal Yapmak
Mangalda Balık Yapımı
Mangal her babayiğidin harcı değildirSiz siz olun mangal yaparken bu işi daha once yapmayan birisine yaaptırmayınCunku mangal keyfinizi berbat edebilir
Mangal yapmak icin de bilgi birikim olması şartCunku mangal yaparken hangi etin nasıl pişirildiğini bilmeniz gerekebilirOrnek olarak kırmızı et ile beyaz bir et mangalda aynı şekilde pişirilemez
Mangalda Balık Keyfi
Somon, ton ve kılıc balığı etleri hazırlanması en kolay olanlardır cunku kalın ve yoğun olduğundan ufalanmaz Izagaraya koymadan once Biraz tuz, karabiber ve limon suyu ihtiyacın olan lezzeti sağlamakta yeterli olur Hangi balığı secersen sec, saydamlığını yarı yarıya kaybettiğinde pişmiş olduğunu anlayacaksın Eğer balığı kuru bir ızgaranın uzerinden yapmaya kalkarsan misafirlerine sadece bir felaket sunmuş olursun Balığın piştiğini anlamak oldukca kolaydır Ancak sen yine de ikinci kez kontrol etmek istiyorsan 63 derecede olup olmadığına bakabilirsin
Mangalda Izgara Somon Tarifi
Malzemeler
80 gr duşuk sodyumlu soya sosu
60 gr portakal suyu konsantresi
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı domates suyu
1 tatlı kaşığı limon suyu
yarım tatlı kaşığı Dijon hardal
1 yemek kaşığı yeşil soğan, doğranmış
1 diş sarımsak, doğranmış
yarım zencefil, doğranmış
2 somon
Yapılışı
1 Ufak bir kasede somon haric tum malzemeleri karıştır ve bir yemek poşetinin icine koy Sonra somonu ekle
2 Buzdolabında iki saat beklet
3 Her bir yuzunu harlı ateşte dort, altı dakika pişir
Alıntı
Mangal Yapmak
Mangalda Balık Yapımı
Mangal her babayiğidin harcı değildirSiz siz olun mangal yaparken bu işi daha once yapmayan birisine yaaptırmayınCunku mangal keyfinizi berbat edebilir
Mangal yapmak icin de bilgi birikim olması şartCunku mangal yaparken hangi etin nasıl pişirildiğini bilmeniz gerekebilirOrnek olarak kırmızı et ile beyaz bir et mangalda aynı şekilde pişirilemez
Mangalda Balık Keyfi
Somon, ton ve kılıc balığı etleri hazırlanması en kolay olanlardır cunku kalın ve yoğun olduğundan ufalanmaz Izagaraya koymadan once Biraz tuz, karabiber ve limon suyu ihtiyacın olan lezzeti sağlamakta yeterli olur Hangi balığı secersen sec, saydamlığını yarı yarıya kaybettiğinde pişmiş olduğunu anlayacaksın Eğer balığı kuru bir ızgaranın uzerinden yapmaya kalkarsan misafirlerine sadece bir felaket sunmuş olursun Balığın piştiğini anlamak oldukca kolaydır Ancak sen yine de ikinci kez kontrol etmek istiyorsan 63 derecede olup olmadığına bakabilirsin
Mangalda Izgara Somon Tarifi
Malzemeler
80 gr duşuk sodyumlu soya sosu
60 gr portakal suyu konsantresi
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı domates suyu
1 tatlı kaşığı limon suyu
yarım tatlı kaşığı Dijon hardal
1 yemek kaşığı yeşil soğan, doğranmış
1 diş sarımsak, doğranmış
yarım zencefil, doğranmış
2 somon
Yapılışı
1 Ufak bir kasede somon haric tum malzemeleri karıştır ve bir yemek poşetinin icine koy Sonra somonu ekle
2 Buzdolabında iki saat beklet
3 Her bir yuzunu harlı ateşte dort, altı dakika pişir
Alıntı