Mangalda Kuşbaşı Et Kebap (8-10 Şiş) Tanımı İçin Materyaller
- 1 kilo kuşbaşı kuzu but yahut dana antrikot
- Yarım su bardağı yoğurt
- 150 gram kuşbaşı doğranmış kuyruk yağı
- 4 -5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 silme çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pulbiber (damak zevkinize nazaran acısını ayarlayabilirsiniz)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2-3 diş sarımsak
- Yarım demet maydanoz
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet yeşil biber
- Tuz
- Limon suyu
- 1 adet kuru soğan
- İsot
- Pulbiber
- Sumak
- Domates salçası
- Zeytinyağı
- Limon suyu
Mangalda Kuşbaşı Et Kebap (8-10 Şiş) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Kebap için gerekli tüm gereçleri derin bir kapta karıştıralım.
- Üzerini streçleyip buzdolabında yaklaşık 6 saat dinlendirelim. Tabi vaktiniz varsa evvelce hazırlayıp 1 gün buzdolabında dinlendirirseniz daha hoş olur.
- Başka bir yerde piyazı için gerekli gereçleri ince ince doğrayalım.
- Tuz ve limon suyunu ekleyip karıştırıp kenara alalım.
- Dilerseniz kuru soğan salatası ve çoban salata da yapabilirsiniz.
- Kuru soğan salatası için gerekli tüm materyalleri çiğden karıştıralım.
- Parmak uçlarımızla hafif hafif yoğuralım.
- Dinlenen eti 2 yahut 3 et 1 kuyruk yağı olacak biçimde şişe geçirelim.
- Mangalda çevire çevire pişirelim.
- Pişen kebabımızı lavaşın ortasına geçirip piyazdan koyup dürüm yapıp servis edebilirsiniz. Lavaşı ben hazır kullandım dilerseniz kendinizde yapabilirsiniz. Afiyet olsun.