
Mangolia Tanımı İçin Malzemeler
Muhallebisi için;
- 1 litre süt
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 kutu süt kreması (200 ml)
- 1 paket çikolata 80-100gr kadar
- Her bardak için 6 bebe bisküvisi
- Fındık kırığı
Mangolia Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle derin bir tencere içine 1 litre süt, 1 su bardağı un ve 1 su bardağı toz şeker koyun. Kıvam alana kadar yeterlice karıştırın.
- Ardından tencereyi ocak üzerine alıp, koyu bir kıvam alana kadar daima karıştırarak, pişirin.
- Muhallebi piştikten sonra ocak üzerinden alıp, 2-3 dakika orta ara karıştırarak, ılımaya bırakın.Daha sonra muhallebinin üzerine 1 paket vanilya ve 1 kutu süt kreması ekleyin.
- Mikser yardımı ile 2-3 dakika kadar çırpın. Muhallebinin yarısını öteki bir kaba boşaltın ve içine çikolatayı ekleyin eriyene kadar karıştırın.
- Diğer tarafta tatlınızı yapacağınız bardaklara evvel rondodan geçirdiğiniz bisküviden koyun.
- Bisküvilerin üzerine 2-3 yemek kaşığı muhallebi koyun. Ben üzerine fındık koydum. İsteğiniz üzere süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.