iltasyazilim
FD Üye
Mango, tropikal meyveler arasında yer alan alan sağlık açısından oldukça yararlı bir meyvedir A, B, potasyum, C vitamini açısından oldukça zengin olan bir meyvedir Asya, Afrika ve Güney Amerika ve Orta Amerika’da yetişmektedir Mangonun çiğ olarak tüketilmesi sağlık açısından önemlidir Cilt ve saç bakımında ve canlandırıcı etkiye sahiptir
Mangonun Faydaları Nelerdir?
* A, B, ve demir açısından zengin bir meyve olduğu için böbrekler için faydalıdır
?* İltihap için savaşan bir meyve olduğu için, kanı tazeler
?* Vücudu serinletici özelliğine sahip olan mango yaz aylarında sıcaklayan vücudunuzun ferahlamasına yardımcı olmaktadır
?* Mangonun üzerine ilave edilen bir miktar tuz yaz aylarında ter ile atılan tuz ve demirin kaybını azaltır
Mangonun Zararları Nelerdir?
Şeker oranı yoğun olan bir meyve olduğu için diyabet hastalarının tüketirken dikkat etmesi önemlidir
Mango Nasıl Kullanılır, Mango Nasıl Yenir?
– Mangoyu kesmeden önce iyice yıkanır
– Çekirdeğini çıkartıp kabuğunu soyarak kullanım amacınıza uygun bir şekilde doğranır
– Ayrıca ortadan ikiye kestiğiniz mangonun etli kısmını bıçakla kabuğuna zarar vermeden baklava dilimi şeklinde çizip kaşıkla kabuğundan ayırabilirsiniz
– Taze olarak tüketilebilir
– Meyve salatalarında, meyve suyu olarak, pasta yapımında ve süslemelerinde kullanabilir
– Ayrıca, dondurma ve sos yapımında da kullanabilir
Mangonun Faydaları Nelerdir?
* A, B, ve demir açısından zengin bir meyve olduğu için böbrekler için faydalıdır
?* İltihap için savaşan bir meyve olduğu için, kanı tazeler
?* Vücudu serinletici özelliğine sahip olan mango yaz aylarında sıcaklayan vücudunuzun ferahlamasına yardımcı olmaktadır
?* Mangonun üzerine ilave edilen bir miktar tuz yaz aylarında ter ile atılan tuz ve demirin kaybını azaltır
Mangonun Zararları Nelerdir?
Şeker oranı yoğun olan bir meyve olduğu için diyabet hastalarının tüketirken dikkat etmesi önemlidir
Mango Nasıl Kullanılır, Mango Nasıl Yenir?
– Mangoyu kesmeden önce iyice yıkanır
– Çekirdeğini çıkartıp kabuğunu soyarak kullanım amacınıza uygun bir şekilde doğranır
– Ayrıca ortadan ikiye kestiğiniz mangonun etli kısmını bıçakla kabuğuna zarar vermeden baklava dilimi şeklinde çizip kaşıkla kabuğundan ayırabilirsiniz
– Taze olarak tüketilebilir
– Meyve salatalarında, meyve suyu olarak, pasta yapımında ve süslemelerinde kullanabilir
– Ayrıca, dondurma ve sos yapımında da kullanabilir