Manisa Kebabı (Bohca Kebabı) Nasıl Yapılır?
Manisa Kebabı (Bohca Kebabı) Tarifi Resimli
Resimli Manisa Kebabı Tarifi
imagesmanisakebabibohcakebabitarifiresimli5ad428191ba80
Manisa Kebabı (Bohca Kebabı)
Malzemeler
1300 gr kuşbaşı kuzu eti
2 adet orta boy kurusoğan
2 adet havuc
3 adet patates
400 gr mantar (1 paket)
1 cay kaşığı kuru fesleğen
2 su bardağı sıcak su
tuz
karabiber
krep hamuru icin:
3 adet yumurta
1,5 litre sut
3,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
uzeri icin:
kaşar peyniri (bohca adedi kadar dilimlenecek)
3 adet domates
810 adet sivribiber
Hazırlanışı
Kuşbaşı etleri sudan gecirin, soğanları piyazlık doğrayın Patatesleri kup kup, havucları ise halka halka doğrayın Mantarları 4’e bolun
Eti ve piyazlık doğranmış soğanı etler suyunu bırakıp cekene kadar 6 corba kaşığı tereyağı ile kavurun, suyunu cekmesine yakın 1 cay kaşığı fesleğeni ekleyin Havucları ekleyerek 3–4 dakika daha karıştırarak kavurun, patatesi ve mantarı ekleyerek pişirmeye devam edin 2 su bardağı sıcak suyu ilave edin ve kapağı kapalı olarak kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişirin En son tuz ve biberini ilave edin, kapağı kapalı olarak ılınmaya bırakın
Tum krep malzemesini derin bir kapta karıştırın (rondo kullanmanızı tavsiye ederim) Teflon tavayı sıvı yağ ile yağlayın Krep hamurundan kucuk bir kepce yada cezveye e alıp tavaya dokun Tavayı sallayarak hamuru tavaya yayın İki yuzunu de pişirin
Butun krepleri pişirdikten sonra Kreplerden birini cukur bir kaseye yerleştirin ve kenarlarını dışarı sarkıtın Kebaptan bir kepce ile alın, krepin ortasına koyun ve bohca gibi kapatarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine ters cevirin Tum kreplere aynı işlemi yapın ve uzerine krep sayısı kadar kaşar peynirini dilimleyerek yerleştirin (her krepe 1 dilim) Domatesleri ve biberleri dilimleyin, krepin ustune 1er adet koyarak kurdan ile tutturun
Onceden ısıtılmış 200 derece fırında kaşar peynirler eriyene kadar pişirin Kıyılmış biberler ile susleyerek servis yapın
Manisa Kebabı (Bohca Kebabı) Tarifi Resimli
Resimli Manisa Kebabı Tarifi
imagesmanisakebabibohcakebabitarifiresimli5ad428191ba80
Manisa Kebabı (Bohca Kebabı)
Malzemeler
1300 gr kuşbaşı kuzu eti
2 adet orta boy kurusoğan
2 adet havuc
3 adet patates
400 gr mantar (1 paket)
1 cay kaşığı kuru fesleğen
2 su bardağı sıcak su
tuz
karabiber
krep hamuru icin:
3 adet yumurta
1,5 litre sut
3,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
uzeri icin:
kaşar peyniri (bohca adedi kadar dilimlenecek)
3 adet domates
810 adet sivribiber
Hazırlanışı
Kuşbaşı etleri sudan gecirin, soğanları piyazlık doğrayın Patatesleri kup kup, havucları ise halka halka doğrayın Mantarları 4’e bolun
Eti ve piyazlık doğranmış soğanı etler suyunu bırakıp cekene kadar 6 corba kaşığı tereyağı ile kavurun, suyunu cekmesine yakın 1 cay kaşığı fesleğeni ekleyin Havucları ekleyerek 3–4 dakika daha karıştırarak kavurun, patatesi ve mantarı ekleyerek pişirmeye devam edin 2 su bardağı sıcak suyu ilave edin ve kapağı kapalı olarak kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişirin En son tuz ve biberini ilave edin, kapağı kapalı olarak ılınmaya bırakın
Tum krep malzemesini derin bir kapta karıştırın (rondo kullanmanızı tavsiye ederim) Teflon tavayı sıvı yağ ile yağlayın Krep hamurundan kucuk bir kepce yada cezveye e alıp tavaya dokun Tavayı sallayarak hamuru tavaya yayın İki yuzunu de pişirin
Butun krepleri pişirdikten sonra Kreplerden birini cukur bir kaseye yerleştirin ve kenarlarını dışarı sarkıtın Kebaptan bir kepce ile alın, krepin ortasına koyun ve bohca gibi kapatarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine ters cevirin Tum kreplere aynı işlemi yapın ve uzerine krep sayısı kadar kaşar peynirini dilimleyerek yerleştirin (her krepe 1 dilim) Domatesleri ve biberleri dilimleyin, krepin ustune 1er adet koyarak kurdan ile tutturun
Onceden ısıtılmış 200 derece fırında kaşar peynirler eriyene kadar pişirin Kıyılmış biberler ile susleyerek servis yapın
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.