teknolojiuzmani
FD Üye
Manisa Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
- ️500 gr kıyma
- ️2 çorba kaşığı galeta unu
- ️1 adet kuru soğan
- ️1 tatlı kaşığı tuz
- ️ 1 çay kaşığı karabiber
- ️1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- ️1 yemek kaşığı tereyağ
- ️1 yemek kaşığı domates salçası
- ️1yemek kaşığı biber salçası
- ️yarım çay kaşığı tuz çok az karabiber ve toz biber
- Yarım bardak su 250 ml
- 4 küçük pide (Pideyi hazır tırnak pidesi kullandım.)
- Közlenmiş domates ve yeşil biber
- ️1,5 yemek kaşığı tereyağı
Manisa Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Soğanları rendeleyip suyunu sıkıyoruz. Kıymayı karıştırma kabına alıp, üzerine soğan, galeta unu ve baharatları ekleyip en az 5 dakika yoğuruyoruz.
- Köfteden ince uzun şeritler hazırlayıp çöp şişe diziyoruz. Buyuk çöp şişleri ikiye bölüp kullandım. Köfteleri tepsiye alıp dinlenmesi için buzdolabında bir saat kadar bekletiyoruz.
- Salçalı sos için; sos tavasında tereyağını eritip domates salçası ve biber salçasını ve baharatları ekleyip bir ölçü kavurun akabinde suyunu ekleyip ve sos kıvamına gelene kadar pişirin. Köfteleri çevirerek kızartın.
- Tırnak pideleri küçük küçük kesip tabağa alalım. Üzerine domates sosunu gezdirin. En son üzerine kızdırılmış tereyağı gezdirin.