
Manlama Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram dana kıyma
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 adet yufka
- 1 çay kaşığı nane
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 2 diş sarımsak
Manlama Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle bir adet robottan geçirilmiş soğanları kavuşuyoruz pembeleştikten sonra kıymasını ekliyoruz
- Daha sonra salçasını baharatlarını ekleyip karıştırıyoruz.
- Bir adet yufkayı açıp içine soğumuş olan iç harcımızı koyuyoruz ve kare şeklinde kapatıyoruz.
- Diğer yufkayı da aynı şekilde yapıyoruz.
- Tavaya bir iki damla yağ damlatıp yufkalarımızı koşuk ateşte arka ve önü kızarana kadar pişiriyoruz
- Soğuyan manlamamızın üstüne hazırlamış olduğumuz sarımsaklı yoğurtu gezdiriyoruz.
- En son üstüne zeytinyağ gezdirip nane serpiyoruz. Afiyet olsun.