Mantar Böreği Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kilo kültür mantarı
- 2 adet yufka
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 1 adet kapya biber
- 1 adet çarliston biber
- 2 tatlı kaşığı domates salçası
- Yarım su bardağı süt
- 1 adet yumurta
- Pul biber
- Tuz
Mantar Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Soğanları küçük küçük küp formda doğrayalım.
- Tavamıza alalım. 2 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyelim.
- 1-2 dk soğanları kavurduktan sonra üzerine doğradığımız kapya ve çarliston biberlerimizi ekleyip kavurmaya devam edelim.
- Tavamıza salçamızı ekleyelim. 1-2 dk daha tavada çevirelim.
- Üzerine ince ince kıydığımız mantarlarımızı ekleyelim.
- Mantarlar suyunu çekene kadar kavuralım.
- Yufkalarımızı 8 e bölelim.
- Bir kasede yarım bardak süt, yumurtamızı çırpalım. 1 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyelim.
- Böldüğümüz yufkanın üzerine evvel yarım tatlı kaşığı kadar hazırladığımız sütlü karışımdan sürüp mantarımızı orta kısmına koyup saralım.
- Pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine sardığımız börekleri dizelim. 16 adet börek çıkıyor.
- Böreklerin üzerine sütlü yumurtalı karışımımızı sürüp çörek otu serpelim.
- 180 derecede ısınmış fırınımızda 25 dk pişirelim.Afiyetler olsun ????