Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Mantar Böreği

Mantar Böreği
0
27

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83

Mantar Böreği Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kilo kültür mantarı
  • 2 adet yufka
  • 1 adet orta uzunluk soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet çarliston biber
  • 2 tatlı kaşığı domates salçası
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 adet yumurta
  • Pul biber
  • Tuz

Mantar Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Soğanları küçük küçük küp formda doğrayalım.
  2. Tavamıza alalım. 2 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyelim.
  3. 1-2 dk soğanları kavurduktan sonra üzerine doğradığımız kapya ve çarliston biberlerimizi ekleyip kavurmaya devam edelim.
  4. Tavamıza salçamızı ekleyelim. 1-2 dk daha tavada çevirelim.
  5. Üzerine ince ince kıydığımız mantarlarımızı ekleyelim.
  6. Mantarlar suyunu çekene kadar kavuralım.
  7. Yufkalarımızı 8 e bölelim.
  8. Bir kasede yarım bardak süt, yumurtamızı çırpalım. 1 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyelim.
  9. Böldüğümüz yufkanın üzerine evvel yarım tatlı kaşığı kadar hazırladığımız sütlü karışımdan sürüp mantarımızı orta kısmına koyup saralım.
  10. Pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine sardığımız börekleri dizelim. 16 adet börek çıkıyor.
  11. Böreklerin üzerine sütlü yumurtalı karışımımızı sürüp çörek otu serpelim.
  12. 180 derecede ısınmış fırınımızda 25 dk pişirelim.Afiyetler olsun ????
Mantar Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Pazı Böreği Tanımı İçin Malzemeler 3 demet pazı yaprağı( saplarından mis üzere bulgurlu yemek yapabiliriz)100 gram kadar beyaz peynir1 adet orta uzunluk soğan200 ml süt2 adet yumurta3 adet yufkaPul biberTuzÇörek otu Pazı Böreği Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Pazılarımızı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
81
Mantar Sote Tanımı İçin Materyaller 500 gram kültür mantarı4 çarliston biber2 diş sarımsak2 adet soğanTuz sıvı yağ2 adet kapya biber Mantar Sote Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Mantarları yıkayıp dış kabuklarını soyalım. Dilimleyelim kızgın tavada sıvı yağda soteleyelim. Suyunu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
23
Gül Böreği Tanımı İçin Malzemeler 5 adet yufka İç harcı için; 3 bağ pazı yaprağı2 adet patatesÇeyrek kapya biber (dolapta kalmış:)Yarım çay bardağı zeytinyağı2 adet soğan250 gram kadar meskende kalan karışık peynir (kaşar, ezine, sepet peyniri karıştırdım)Pul biberTuz Sosu için; 2 adet...
Cevaplar
0
Görüntüleme
70
Püreli Mantar Sote Tanımı İçin Materyaller Yarım kilo mantarArpacık soğan1 adet yeşil biber1 adet kapya biber1 adet domates2 yemek kaşığı zeytinyağı Püresi için; 4 adet patates2 yemek kaşığı tereyağı1 çay bardağı sütTuz, karabiber Püreli Mantar Sote Tanımı Yapılışı Tavamıza zeytinyağını...
Cevaplar
0
Görüntüleme
29
Kahvaltıya 5 Dakikada Kaşarlı Mantar Sote Tarifi İçin Malzemeler 300-400 gram mantar1 adet küçük soğan1 adet kırmızı kapya biber1 adet çarliston ya da sivri biber4-5 çorba kaşığı zeytinyağ ya da sıvı yağ1 tatlı kaşığı tereyağYarım çay kaşığı karabiberTuz Üzeri için; Rendelenmiş kaşar peyniri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
24
858,498Konular
982,569Mesajlar
30,317Kullanıcılar
AbbbazSon üye
Üst Alt