Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Mantar Çorbası (Kremalı Tadında Enfes Tarif)

Mantar Çorbası (Kremalı Tadında Enfes Tarif)

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99
mantar-corbasi-kremali-tadinda-enfes-tarif.jpg

Mantar Çorbası (Kremalı Tadında Enfes Tarif) Tarifi İçin Malzemeler

  • 300-350 gram mantar (sadece saplarındanda yapabilirsiniz isteğe bağlı)
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 2 diş sarımsak
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 4 su bardağı su ( 2 si soğuk 2 si sıcak olucak)
  • 1 bardak et yada tavuk suyu (imkanınız yoksa bulyonu sıcak suda eritip kullanabilirsiniz)
  • 1 çay kaşığı tuz ve karabiber
Sosu için;
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

Mantar Çorbası (Kremalı Tadında Enfes Tarif) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Mantarları yıkayıp temizleyip ince ince doğrayın ve her doğradığınızı soğuk limonlu su olan cam bir kaba atın.
  2. Tencerede tereyağ ve zeytinyağını eritin, mantarı atıp kavurmaya başlayın.
  3. Sonra unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.
  4. Önce 2 su bardağı soğuk suyu ekleyip topaklanmasını engelleyin.
  5. Sonra diğer 2 bardak sıcak suyu ve 1 su bardağı et suyunu ekleyin.
  6. En son sütü, sarımsağı, tuzu, karabiberi de ekleyip kaynayınca altını örtün. (eğer kıvamını tutturamadıysanız biraz cıvık sulu olduysa bir yemek kaşığı mısır nişastasını bir bardak sıcak suda eritip ekleyebilirsiniz).
  7. Piştikten sonra sos tavasında bir yemek kaşığı tereyağı kızdırıp bir çay kaşığı kırmızı toz biber ekleyiniz.
  8. Servis ederken çorbanın üzerine gezdiriniz. Afiyet olsun
Mantar Çorbası (Kremalı Tadında Enfes Tarif) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,498Konular
982,055Mesajlar
30,042Kullanıcılar
SarrafffSon üye
Üst Alt