teknolojiuzmani
FD Üye
Mantar Çorbası (Kremalı Tadında Enfes Tarif) Tarifi İçin Malzemeler
- 300-350 gram mantar (sadece saplarındanda yapabilirsiniz isteğe bağlı)
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağ
- 2 diş sarımsak
- 1 su bardağı ılık süt
- 4 su bardağı su ( 2 si soğuk 2 si sıcak olucak)
- 1 bardak et yada tavuk suyu (imkanınız yoksa bulyonu sıcak suda eritip kullanabilirsiniz)
- 1 çay kaşığı tuz ve karabiber
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Mantar Çorbası (Kremalı Tadında Enfes Tarif) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Mantarları yıkayıp temizleyip ince ince doğrayın ve her doğradığınızı soğuk limonlu su olan cam bir kaba atın.
- Tencerede tereyağ ve zeytinyağını eritin, mantarı atıp kavurmaya başlayın.
- Sonra unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.
- Önce 2 su bardağı soğuk suyu ekleyip topaklanmasını engelleyin.
- Sonra diğer 2 bardak sıcak suyu ve 1 su bardağı et suyunu ekleyin.
- En son sütü, sarımsağı, tuzu, karabiberi de ekleyip kaynayınca altını örtün. (eğer kıvamını tutturamadıysanız biraz cıvık sulu olduysa bir yemek kaşığı mısır nişastasını bir bardak sıcak suda eritip ekleyebilirsiniz).
- Piştikten sonra sos tavasında bir yemek kaşığı tereyağı kızdırıp bir çay kaşığı kırmızı toz biber ekleyiniz.
- Servis ederken çorbanın üzerine gezdiriniz. Afiyet olsun