teknolojiuzmani
FD Üye
Mantar Çorbası (Kremalı Tadında) Tanımı İçin Malzemeler
- 10 adet mantar
- 1 adet soğan
- 4 yemek kaşığı zeytin yağı
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 litre su
Mantar Çorbası (Kremalı Tadında) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tenceremize evvel yağ ve soğanları ekleyerek kavuruyoruz.
- Küçük küçük doğradığımız mantarları ekleyip kavuruyoruz ve un ekleyerek kavurmaya devam ediyoruz.
- Suyumuzu ekliyoruz ve tel çırpıcı yardımıyla güzelce karıştırıyoruz topaklanmayı önlemek için.
- Kaynara çıkmadan sütümüzü ekliyoruz daha sonra tuz ve karabiber ekleyerek bir taşım kaynatıp kapatıyoruz. Afiyet olsun ????.