Mantar Çorbası (Kremasız) Tarifi İçin Malzemeler
- 400-500 gram mantar
- 2.5 yemek kaşığı un
- 2.5 su bardağı süt
- Kıvamına göre sıcak su (yaklaşık 3 su bardağı)
- 4 yemek kaşığı tereyağı (yarısı mantarı kavurmak için)
- Tuz
- Karabiber
- Yarım limon suyu (mantarı haşlamak için)
- Sirke (mantarı haşlamak için)
Mantar Çorbası (Kremasız) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle mantarların kabuklarını soyuyoruz saplarını ayrı baş kısımlarını ayrı yıkayıp haşlıyoruz.
- Haşlama suyuna limon ve biraz sirke (2-3 yemek kaşığı) ilave ediyoruz.
- Baş kısımlarını 5 dk kadar haşlamak yeterli ezilmesin, saplarını daha fazla haşlayıp blender yardımı ile püre yapıyoruz.
- Baş kısımları haşlama suyundan alıp süzüyoruz ve ikiye dörde doğrayıp tencerede 2 kaşık tereyağı ile kavuruyoruz.
- Ayrı bir tencerede un ve tereyağını kavurup sütü ekliyoruz ve kaynayıp kıvam alınca suyu ilave ediyoruz (göz kararı kıvamını ayarlayabilirsiniz).
- Kaynadıktan sonra tuzunu karabiberini de ilave edip kavrulan tereyağlı mantarları çorbamıza ekliyoruz ve bir kaç dakika daha kaynatıp dinlenmeye bırakıyoruz.Bu tarif çok beğenildi, ben üzerine biber ve nane yaktım gezdirdim isteğinize göre yapabilirsiniz.Afiyet, şifa olsun ????.