Mantar Çorbası (Sütlü) Tanımı İçin Gereçler
- 300 gram mantar
- 2 yemek kaşığı tepeleme un
- 1 fincan sıvı yağ
- 1 su bardağına yakın süt
- 4 su bardağı su
- Tuz
- 1 yemek kaşığı limon suyu
Mantar Çorbası (Sütlü) Tanımı Yapılışı
- Mantarlarımızı güzelce kabuklarını soyalım. Minik minik doğrayalım ve bir tenceremize koyalım.
- Üzerin 1 yemek kaşığı limon suyu ve bir fiske tuz atıp kapağını kapatıp kendi suyunda pişmeye bırakalım.
- Limon suyu mantarımızın kararmasını önleyecek. Fokurdayınca 1 dakika daha pişirip altını kapatalım.
- Çorba yapacağımız tencereye unumuzu koyalım güzelce un kokusu çıkana kadar kavuralım akabinde sıvı yağımızı dökelim un ve sıvı yağ yeterlice kavrulunca içine sütümüzü dökelim ve suyumuzu dökelim.
- Şayet süt yerine krema kullanacaksanız tıpkı halde süt yerine kremayı dökünüz ve yeterlice kaynayana ve çorba kıvamına gelene kadar pişirelim. Tuzumuzu da atalım.
- Çorbamızın içine öbür hiç bir baharat yada diğer birşey katmıyoruz zira mantarın o aroması çok hoş bence bu tarifle deneyin sahiden süper. Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.