Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Mantar Çorbası (Sütlü)

Mantar Çorbası (Sütlü)
0
30

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
mantar-corbasi-sutlu.jpg

Mantar Çorbası (Sütlü) Tanımı İçin Gereçler

  • 300 gram mantar
  • 2 yemek kaşığı tepeleme un
  • 1 fincan sıvı yağ
  • 1 su bardağına yakın süt
  • 4 su bardağı su
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

Mantar Çorbası (Sütlü) Tanımı Yapılışı

  1. Mantarlarımızı güzelce kabuklarını soyalım. Minik minik doğrayalım ve bir tenceremize koyalım.
  2. Üzerin 1 yemek kaşığı limon suyu ve bir fiske tuz atıp kapağını kapatıp kendi suyunda pişmeye bırakalım.
  3. Limon suyu mantarımızın kararmasını önleyecek. Fokurdayınca 1 dakika daha pişirip altını kapatalım.
  4. Çorba yapacağımız tencereye unumuzu koyalım güzelce un kokusu çıkana kadar kavuralım akabinde sıvı yağımızı dökelim un ve sıvı yağ yeterlice kavrulunca içine sütümüzü dökelim ve suyumuzu dökelim.
  5. Şayet süt yerine krema kullanacaksanız tıpkı halde süt yerine kremayı dökünüz ve yeterlice kaynayana ve çorba kıvamına gelene kadar pişirelim. Tuzumuzu da atalım.
  6. Çorbamızın içine öbür hiç bir baharat yada diğer birşey katmıyoruz zira mantarın o aroması çok hoş bence bu tarifle deneyin sahiden süper. Afiyet olsun.
 
858,505Konular
982,771Mesajlar
33,065Kullanıcılar
DoxySon üye
Üst Alt