Mantar Çorbası (Tam Ölçülü Enfes) Tanımı İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1.5 yemek kaşığı tereyağı
- 3 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı tepeleme un
- 5.5 su bardağı su
- Yarım su bardağı süt
- Yarım kg mantar
- Tuz, karabiber
Mantar Çorbası (Tam Ölçülü Enfes) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yarım kilo mantar güzelce yıkanıp istenilen halde doğranır. ben minik minik doğradım.
- Tencereye zeytinyağı alınır ve 3 diş sarımsak minik minik doğranarak kavrulur.
- Üzerine tereyağı eklenir ve un konarak rengi değişene kadar kavrulur.
- Kavrulan unun üzerine soğuk su eklenir. (suyu denetimli ekleyin. ) kaynayana kadar ortada karıştırmayı unutmayın. Un tabanına çöker.
- Kaynayınca mantarlar ve süt ek edilir.
- Kaynayınca tuz ve karabiberi eklenerek evvel harlı ateşte kaynatılır, sonra kısık ateşte bırakır.
- Üzeri kaymak kaymak olunca çorbanız hazır demektir. Afiyet olsun