Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Mantar Çorbası (Tam Ölçülü Enfes)

Mantar Çorbası (Tam Ölçülü Enfes)
0
45

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83

Mantar Çorbası (Tam Ölçülü Enfes) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1.5 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı tepeleme un
  • 5.5 su bardağı su
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım kg mantar
  • Tuz, karabiber

Mantar Çorbası (Tam Ölçülü Enfes) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Yarım kilo mantar güzelce yıkanıp istenilen halde doğranır.  ben minik minik doğradım.
  2. Tencereye zeytinyağı alınır ve 3 diş sarımsak minik minik doğranarak kavrulur.
  3. Üzerine tereyağı eklenir ve un konarak rengi değişene kadar kavrulur.
  4. Kavrulan unun üzerine soğuk su eklenir. (suyu denetimli ekleyin. ) kaynayana kadar ortada karıştırmayı unutmayın. Un tabanına çöker.
  5. Kaynayınca mantarlar ve süt ek edilir.
  6. Kaynayınca tuz ve karabiberi eklenerek evvel harlı ateşte kaynatılır, sonra kısık ateşte bırakır.
  7. Üzeri kaymak kaymak olunca çorbanız hazır demektir. Afiyet olsun :)
Mantar Çorbası (Tam Ölçülü Enfes) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
981,704Mesajlar
29,776Kullanıcılar
bar10Son üye
Üst Alt