![mantar-corbasi--e2-99-a1-6.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/04/05/mantar-corbasi--e2-99-a1-6.jpg)
Mantar Çorbası Tanımı İçin Gereçler
- 250 gram mantar
- 3 su bardağı sıcak su
- 1 adet limon
- 1 su bardağı süt
- İsteğe bağlı bulyon
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı tuz ve karabiber
Mantar Çorbası Tanımı Yapılışı
- Mantarlarımızın yıkayıp, kabukları soyarak minik minik doğrayalım.
- Yeteri kadar su ve 1 adet limon ile haşlayalım. Diğer bir tencerede tereyağını eritelim ve un ekleyelim.
- Unun rengi değişince sütümüzü ekleyelim. Uygunca karıştıralım. Sıcak suyumuzu da ek edelim.
- Daha sonra mantarlarımızı da ekleyelim. Tuz ve karabiberini de ekleyerek düzgünce pişirelim. Afiyet olsun????.