Mantar Çorbası Tanımı İçin Gereçler
- 8-9 adet kültür mantarı
- 1 adet küçük kuru soğan
- 1 su bardağı süt
- 1 litre sıcak su
- 2 yemek kaşığı un (tepeleme)
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- Karabiber
- Tuz
- Tereyağı
- Kırmızı biber
Mantar Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Mantar çorbası yapımı için öncelikle mantarları yıkayıp çok minik doğrayalım.
- Soğanı çok ince doğrayıp sıvı yağda çevirelim.
- Mantarları da ekleyelim ve az sulanana kadar kavuralım.
- Unu ekleyelim, bir iki daha çevirelim.
- Karabiberi ekleyelim ve sıcak suyu ekleyip kaynadıktan sonra oda sıcaklığındaki sütü ekleyip kaynara çıkana kadar karıştıralım.
- Çorba kaynamaya başladıktan sonra 10 dk pişirelim ve altını kapatıp tuzunu atalım.
- Mantar çorbasını servis ederken tereyağı ve kırmızı biberle hazırladığımız yağı üzerine gezdirelim.
Mantar Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı