Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Mantar Çorbası

Mantar Çorbası
0
15

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90
mantar-corbasi.jpg

Mantar Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 10 tane mantar
  • 1 kuru soğan
  • 1 küçük kapya biber (kırmızı biber)
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 5 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • 1 avuç kıyılmış dereotu

Mantar Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Mantarları güzelce yıkayıp doğrayalım bir kenarda dursun.
  2. Tencereye tereyağ ve zeytinyağı koyalım ,erimeye başlayınca soğanı küçücük doğrayalım .
  3. Ocağı kısıp soğanı kavuralım, pembeleşince incecik doğradığımız kapya biberi ve mantarı ekleyip 2 -3 dakika kavuralım.
  4. Mantar suyunu bırakıp çekince unu ekleyip bir iki tıp çevirelim( 2 dakika)
  5. 5 su bardağı suyu ekleyelim bir el çırpıcıyla çorbamızın kaynayana kadar yavaş yavaş karıştıralım.
  6. Bunu un topaklanmasın diye yapıyoruz .
  7. Kaynayınca 1 su bardağı sütü ,1 çay kaşığı karabiberi tuz ve kıyılmış dereotunu ekleyip ocağı kısalım.
  8. Yaklaşık 15 dk ortada bir karıştırarak kaynatıp altını söndürelim ,enfes çorbamız hazır.
Mantar Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
981,704Mesajlar
29,776Kullanıcılar
bar10Son üye
Üst Alt