teknolojiuzmani
FD Üye
Mantar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket kültür mantarı (400 gram)
- 2 çorba kaşığı tepeleme un
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 paket sıvı krema (yada 200 ml süt kullanabilirsiniz)
- 4 su bardağı tavuk suyu
- 2 çorba kaşığı limon suyu
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım limon suyu
Mantar Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Mantar çorbası deyince aklınıza paketli olan geliyorsa bu tarife şans verin derim ????
- Öncelikle mantarları temizleyip doğrayalım,20 dakika limonlu suda bekletelim,süre sonunda sıvı yağı tencereye alalım.
- Üzerine mantarları ilave edip, karıştıralım suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
- Hafif kızarınca üzerine unu ilave edelim un pembeleşmeden biraz kavuralım.
- Üzerine soğuk krema veya sütü ilave edelim karıştıralım.
- Üzerine 4 bardak tavuk suyunu ilave edelim karıştıralım.
- Çorba kaynayınca tuz, karabiber ve limon suyunu ilave edip karıştıralım.
- 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alalım. Dilerseniz kıyılmış maydanoz serpip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.