Mantar Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 7 8 adet mantar
- 1 kuru soğan
- 2 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- yarım çay kaşığı karabiber
- çeyrek knorr bulyon
- 1 su bardağı süt
- 3 su bardağı su
1 yemek kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı dolusu kırmızı toz biber
Mantar Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Soğanı yemeklik doğrayıp bir yemek kaşığı sıvı yağ ile kavuralım mantarları minik minik küp küp doğrayıp ekleyelim.
- Suyunu salıp çekene kadar kavuralım unu ekleyip suyunu ekleyelim.
- Kaynayınca tuz karabiber knor ekleyelim sonra sütü ekleyip 5 dakika daha kaynatalım.
- Koyuluğuna nazaran su ek edebilirsiniz tereyağın da kırmızı biberi yakıp üzerine dökülür ve servis yapılır.