Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Mantar Çorbası

Mantar Çorbası
0
31

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80

Mantar Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram kültür mantarı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 500 ml süt
  • 3 su bardağı su
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım limon suyu, 2 kaşık sirke
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet bulyon

Mantar Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Mantarların dışlarını soyunuz.
  2. 2 kaşık sirke ve yarım limon suyunu bir ölçü kaynamış su ile karıştırın.
  3. Ocağa koyun ve içine soymuş olduğunuz mantarları ekleyin.
  4. Mantarlar yumuşayana kadar bu suda haşlayın.
  5. Haşlanmış mantarları süzün ve soğumak üzere bir kenara alın.
  6. Bir tavaya 2 kaşık tereyağı eritip, mantarları da dilimlenmiş bir halde içine atıp kavurun.
  7. Çorbayı yapacağınız tencereye de 2 kaşık tereyağı eritin.
  8. Üzerine 3 yemek kaşığı un ekleyip kavurun.
  9. Kavrulmuş karışıma sütü ekleyip karıştırın.
  10. Bu noktada topaklanmaması değerli.
  11. Daha sonra 3-4 bardak su ekleyip karıştırmaya devam edin.
  12. Karışıma kavurduğunuz mantarları ekleyin ve karıştırarak pişirin.
  13. Karışım bir ölçü kaynadıktan sonra ocaktan alabilirsiniz.
Afiyet olsun.

Mantar Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,499Konular
982,575Mesajlar
30,323Kullanıcılar
furkan.xSon üye
Üst Alt