Mantar Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 14-15 tane mantar
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2.5 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı süt
- 1 litre su
- Tuz
- Karabiber
Mantar Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Soğanlar ve mantarlar küçük küçük doğranır yada blendirda çekilir.
- Önce soğanlar sıvı yağ da kavurulur.
- Ardından mantarlar ve tereyağı eklenir suyunu çekene kadar kavurulur.
- Un eklenir birazda unla kavurulur.
- Yarım litre soğuk su eklenir topaklanmaması için çırpıcı ile karıştırılır.
- Kaynayınca yarım litre sıcak su ve sütü eklenir ve kısık ateşte özleşene kadar pişirilir.