Mantar Dolması Tanımı İçin Materyaller
- 500 gram büyük uzunluk kültür mantarı ya da bebek kültür mantarı
- 100 gram kaşar peyniri rendesi
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı silme karabiber ,kimyon ,kırmızı toz biber ,tuz ,acı pul biber
Mantar Dolması Tanımı Yapılışı
- Öncelikle mantarlarımız saplarından ayıklanır .
- Büyük uzunluk ise kabukları soyulur.
- Kaşar peyniri rendelenir ,içerisine tuz ,karabiber ,kimyon ek edilerek karıştırılır .
- Mantarlarımız büyük uzunluk ise evvel içlerine birer modül tereyağı koyulur.
- Sonra baharatlı kaşar rendesi ile doldurulur.
- Dileğe nazaran en üstte pul biber serpiştirilir.
- Şayet mantar larımız minik bebek mantarsa tepsiye oyuk yerleri üst gelecek biçimde dizilir tekrar ortalarına evvel tereyağı koyulur, baharatlı kaşar rendesi bütün mantarların üzerine gelecek biçimde serpiştirilir.
- En üstteki kırmızı toz biber ve pulbiber dileğe nazaran serpiştirilir .
- 180 derece evvelce ısıtılmış fırına koyularak kaşarlar eriyene kadar 10 dakika civarı pişirilir .
- Sıcak ya da soğuk servis edilebilir sıcak tercihimizdir afiyet olsun
.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.