teknolojiuzmani
FD Üye
Mantar Kavurması Yatağında Kuzu İncik Tanımı İçin Malzemeler
- 5 adet kuzu incik (sayıyı kendinize nazaran ayarlayabilirsiniz)
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2-3 adet defne yaprağı
- 5-6 adet, tane karabiber
- 1 paket mantar
- 1 adet büyük uzunluk kuru soğan
- 1 adet kapya biber ️
- 4-5 adet yeşil biber
- Tuz, karabiber
- Pul biber ️
- Kekik
Mantar Kavurması Yatağında Kuzu İncik Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce incikleri yıkayalım, tuz ve zeytinyağı ile güzelce ovalım. Düdüklü tencereye dizelim.
- Soğanı temizleyip dörde bölelim, içine koyalım.
- Tereyağı ek edelim. Defne yapraklarını kıralım. Karabiber ve tuzunu ayarlayalım kapağını kapatıp 1,5-2 saat kadar çok kısık ateşte pişirelim.
- Ayrıca su koymuyoruz. Etler yıkandığı ve çok kısık ateşte piştiği için bir ölçü sulanacaktır.
- Mantar kavurması:İncikler pişerken mantar kavurmasını hazırlayalım.
- Mantarları temizleyip ince doğrayalım. (yıkamıyoruz, yalnızca dışlarını soyuyoruz. Yıkanırsa daha çok sulanır. )
- Tavaya alalım ve zeytinyağını koyalım.
- Soğanı temizleyip jülyen doğrayalım ve mantarlarla birlikte soteleyelim.
- Bir mühlet sonra biberleri de küçük doğrayıp ekleyelim.
- Hep birlikte biraz daha kavurduktan sonra baharatlarını ayarlayalım ve altını kapatalım.
- Servis tabağına evvel mantar kavurmasını koyalım, üzerine inciği yerleştirelim.
- Hem görseli hem lezzeti ile süper bir ziyafet yemeğiniz olacak.Mutlaka denemelisiniz.Afiyet olsun.