
Mantar Kavurması Tanımı İçin Gereçler
- 1 paket mantar (400 gr)
- 1 kaşık soğuk sıkım zeytinyağı
- Tuz, zerdeçal ,karabiber
Mantar Kavurması Tanımı Yapılışı
- Mantarları kabuklarını soymadan ve saplarını çıkarmadan bol suda yıkıyoruz. O haliyle yan yan doğruyoruz.
- Tavaya atıp altını yakıyoruz.
- Biraz sonra sulanacaktır.
- Suyunu çektikten sonra bir kaşık yağımızı ekliyoruz.
- Zeytinyağının vitamini gitmesin diye sonradan ekliyorum ne kadar az pişerse o kadar güzel zira.
- Bir iki karıştırıp üzerine tuz zerdeçal ve karabiberi damak tadınıza nazaran ölçüsünü ayarlayıp atın.
- Bir iki dakika bu türlü kavrulunca altını kapatın.
- Yanına bol salata ile ister kahvaltı ister akşam öğünü yapabilirsiniz. Bitkisel protein olduğu için yanında yoğurt yenmemelidir. Sindirimi daha rahat olur.