Mantar Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- 250 gram margarin
- 250 gram pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabatma tozu
- 1 su bardağı nişasta
- 1 adet yumurta
- 4 su bardak un
- Yarım çay bardağı su
- 1 tatlı kaşığı kakao
- 1 su şişesi kapağı
Mantar Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Margarin,yumurta,pudra şekerini yeterlice yoğurup içine nişasta,un,vanilya ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin.
- Unun ölçüsü değişebilir kararlı formda azar azar ekleyin. Kulak göğsü kıvamında olması gerekiyor.
- Hamuru 10 dk dinlendirdikten sonra yuvarlayarak tepsiye koyun.
- Kapak yardımıyla kakaoya banıp üzerine bastırın. Böylece form genişleyecektir.
- 180 derece 25 dk pişirin. Fırından fırına farklılık gösterebilir.
- Üzeri hafif pembeleşince çıkarabilirsiniz. Soğuduktan sonra servise hazırdır. Afiyet olsun. .