Mantar Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- 200 gram tereyağı
- 1 yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı nişastası
- 1 su bardağı kadar un (kontrollü ekleyin)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı kakao
Mantar Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Oda ısısında tereyağı, pudra şekerini ve yumurtayı mikserle çırpalım.
- Üzerine nişasta, vanilya ve kabartma tozu ekleyip elimizle karıştıralım.
- Üzerine ele yapışmayan yumuşak bir kıvam alana kadar denetimli olarak un ekleyelim.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller kopartıp yuvarlayalım ve fırın tepsisine dizelim.
- Bir kaseye kakao koyalım.
- Soda şişesi ağzını yahut rastgele bir küçük kapak ağzını kakaoya batırıp, kurabiyelerin üzerine bastıralım.
- Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında 15 dk kadar beyaz kalacak formda pişirelim.