bilgisayarci
FD Üye
Mantar Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram margarin
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 200 gram buğday nişastası
- 1.5 çay bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı kakao
Mantar Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle oda ısısında yumuşaklığında olan margarin, yumurta ve pudra şekerini düzgünce yoğuralım.
- Daha sonra nişasta(mısır nişastası da kullanabilirsiniz), vanilya, kabartma tozu ve unu ekleyelim. Lakin unu denetimli biçimde eklerseniz daha yeterli olur azaltıp yada artırabilirsiniz.
- İyice yoğurduktan sonra ceviz büyüklüğünde hamurlar kopararak biçim verelim ve yağlı kağıt serili olan fırın tepsimize dizelim.
- Ben kapak kullandım sizde isteğinize nazaran bir meteryali kakaoya batırıp hamura hal veriniz. (bu materyallerden 16 tane kurabiye elde ettim. ).
- Şimdi de evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15 dakika kantrollu biçimde pişiriniz. Afiyet olsun.