Mantar Muffin (Temiz İçerikli Tüm Diyetlere Uygun) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı (100 ml) bitkisel süt (ben şekersiz badem sütü kullandım)
- Yarım su bardağı (100 ml) tahin
- Yarım su bardağı (100 ml) hurma balı
- 1 su bardağı (200 ml) glutensiz bir un çeşidi (ben badem unu kullandım,çiğ karabuğday unuyla da şahane oluyor)
- Yarım su bardağı (100 ml) iyice dövülmüş fındık
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat
- Yarım su bardağı (100 ml) kuru üzüm (sevmeyenler kuru incir,kuru kayısı,elma koyabilir.ben üzüm kullandım)
Mantar Muffin (Temiz İçerikli Tüm Diyetlere Uygun) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce yumurta,süt,tahin ve balı iyice çırpıyoruz.
- Sonra un,fındık,kabartma tozu,karbonat ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
- En son üzümlerimizi ekleyip tekrar çırpıyoruz.
- Azıcık zeytinyağ ile yağladığımız muffin kaplarımıza muffin hamurumuzu paylaştırıyoruz. Bu tariften 6 adet çıkıyor.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25dk pişiriyoruz.
- Üstleri çok güzel kabarıyor, o yüzden biz oğlumla adını “mantar muffin” koyduk. ????Afiyet ve şifa olsun.