Mantar Sos (Etlerinize Lezzet Katın) Tarifi İçin Malzemeler
- 300 gram kültür mantarı
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı un ( çok dolu olmasın)
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- Bir tutam karabiber
- 1 çay bardağı süt
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
Mantar Sos (Etlerinize Lezzet Katın) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Soğan ve sarımsakları küçük küçük doğrayalım tencereye tereyağını koyup kavuralım.
- Bir yandan mantarlarımızı yıkayıp doğrayalım.
- Beş dakika soğanlarla kavuralım.
- Bir kaba sütü zerdeçalı unu koyup çırpıyoruz.
- Karabiber ve tuzu da ilave ediyoruz.
- Karışımı mantarlara ekleyip sürekli karıştırarak.
- 5 dakika daha pişirip.
- İstediğiniz ete tavuğa döküp servis ediyoruz.
Mantar Sos (Etlerinize Lezzet Katın) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı