
Mantar Soslu Bonfile Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
Bonfile için
- 2 adet tavuk göğsü
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 diş sarımsak
- Tuz,karabiber, pulbiber, kimyon, kekik
- 4oo gram mantar (bir kase kadar)
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 tane defne yaprağı
- 1 yemek kaşığı un
- 2 diş sarımsak
- Çeyrek demet maydanoz
- 1.5 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı nisasta
- Tuz ,karabiber
Mantar Soslu Bonfile Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce tavuk göğsünü ince keselim ve marinesi için rendelenmiş sarımsak, yoğurt, sıvı yağ ve baharatları ekleyip tavukla harmanlayalım. 2 saat buzdolabında bekletelim.
- Ayrı bir tavada sıvı yağı koyalım ve jülyen doğradığımız soğan ve sarımsakları pembeleşinceye kadar pişirelim.
- Üzerine un ve mantarları ekleyelim suyunu çektikten sonra bir tabakta süt ve nisastayı karıştırıp içine koyuyoruz ve defne yaprağını ekleyelim.
- Mantar sosu yoğunlaşınca tuz ve karabiber ekleyip kapatalım. Defne yaprağını çıkaralım.
- Doğradığımız maydanozları koyalım sos hazır.
- Tavada marine ettiğimiz tavukları önlü arkalı kızartalım.
- Servis tabağına sosu sonra üzerine tavukları koyalım.Afiyet olsun.
Mantar Soslu Bonfile Tavuk Tarifi Fotoğraflı Yapılışı