Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Mantar Soslu Köfte Patates Püresi Eşliğinde

Mantar Soslu Köfte Patates Püresi Eşliğinde
0
29

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
mantar-soslu-kofte-patates-puresi-esliginde.jpg

Mantar Soslu Köfte Patates Püresi Eşliğinde Tanımı İçin Materyaller


Köftesi İçin
  • 400 gr kıyma
  • 1 yumurta
  • 5 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 soğan rendesi
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • 5-6 kısım ince kıyılmış maydanoz
Sosu İçin
  • 10 tane mantar
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı domates salçası 2 su bardağı et suyu (400ml)
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çimdik tuz
Patates Püresi İçin
  • 900 gr patates
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı süt
  • Çok az muskat rendesi
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Mantar Soslu Köfte Patates Püresi Eşliğinde Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Köfte için gereçleri yeterlice yoğurun elinizi yağlayıp şekillendirin üzerlerini kapatıp yarım saat buz dolabında dinlendirin.
  2. Tavaya üç yemek kaşığı zeytinyağı dökün ısıtın köfteleri önlü gerili kızartın çok kızartmanıza gerek yok hafif kızarsınlar kâfi sosta tekrar pişecekler.
  3. Kızarttığınız köfteleri bir tabağa alın.
  4. Ocağın ayarını ortaya indirin tıpkı tavaya tereyağı koyun üzerine unu ekleyin biraz kavurun çok kaçırmayın sonra salçayı ekleyin birazda salçayı kavurun et suyunu dökün karıştırın.
  5. Sonra mantarları tuz ve karabiber ekleyip karıştırın çabucak köfteleri koyun sosun içine üzerine biberiye koyup kapağını kapatın 25 dakika pişirin pişince üzerine taze maydanoz kızıp ekleyin.
  6. Patatesleri toplumsal küp küp kesin tuzlu suda haşlayıp süzün sıcakken çabucak üzerine tereyağı süt döküp ezin baharat ve tuzu ekleyin karıştırın. Sütü denetimli ekleyin. Çok lezzetli oluyor afiyetle.
 
858,475Konular
981,252Mesajlar
29,552Kullanıcılar
pitbulls33Son üye
Üst Alt