Mantar Soslu Köfte Patates Püresi Eşliğinde Tanımı İçin Materyaller
Köftesi İçin
- 400 gr kıyma
- 1 yumurta
- 5 yemek kaşığı galeta unu
- 1 soğan rendesi
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- 1 diş ezilmiş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı kimyon
- 5-6 kısım ince kıyılmış maydanoz
- 10 tane mantar
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı domates salçası 2 su bardağı et suyu (400ml)
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çimdik tuz
- 900 gr patates
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı süt
- Çok az muskat rendesi
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
Mantar Soslu Köfte Patates Püresi Eşliğinde Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Köfte için gereçleri yeterlice yoğurun elinizi yağlayıp şekillendirin üzerlerini kapatıp yarım saat buz dolabında dinlendirin.
- Tavaya üç yemek kaşığı zeytinyağı dökün ısıtın köfteleri önlü gerili kızartın çok kızartmanıza gerek yok hafif kızarsınlar kâfi sosta tekrar pişecekler.
- Kızarttığınız köfteleri bir tabağa alın.
- Ocağın ayarını ortaya indirin tıpkı tavaya tereyağı koyun üzerine unu ekleyin biraz kavurun çok kaçırmayın sonra salçayı ekleyin birazda salçayı kavurun et suyunu dökün karıştırın.
- Sonra mantarları tuz ve karabiber ekleyip karıştırın çabucak köfteleri koyun sosun içine üzerine biberiye koyup kapağını kapatın 25 dakika pişirin pişince üzerine taze maydanoz kızıp ekleyin.
- Patatesleri toplumsal küp küp kesin tuzlu suda haşlayıp süzün sıcakken çabucak üzerine tereyağı süt döküp ezin baharat ve tuzu ekleyin karıştırın. Sütü denetimli ekleyin. Çok lezzetli oluyor afiyetle.