Mantar Soslu Makarna Tanımı İçin Materyaller
- 250 gram makarna (Yarım paket)
- 10 adet mantar
- 1 adet küçük soğan
- 1 adet yeşil biber
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 4-5 yemek kaşığı domates sos
- 1 fiske şeker
- Karabiber
- Tozbiber
- Fesleğen
- Kekik
- Tuz
- 3 yemek kaşığı zeytin yağ
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- Yarım top mozzeralla peyniri (1 çay bardağı kadar rendelenmiş)
Mantar Soslu Makarna Tanımı Yapılışı
- Makarnalar tuzlu suda haşlanırken diğer bir tencerede sosunu hazırlayalım. Soğanları zeytinyağ ile kavuralım.
- Üzerine biberi ekleyip biraz daha kavuralım. Mantarları da ekleyip bu üçünü yeterlice kızartalım.
- Bu kademede tereyağını atın. Güzelce suyunu çeksin. Akabinde salça, domates sos ve şekeri ekleyelim.
- Bol domatesli ve salçalı yemeklerde şeker dengeleyicidir akabinde baharatları da ekleyip biraz kaynatalım.
- Haşlanmış makarnaları ekleyip karıştıralım. En son rendelediğimiz mozzarella ile harmanlayalım.
- Altını kapatalım. Sıcakken servis edip üzerine biraz daha peynir ekleyelim. Afiyet olsun ????.