
Mantar Soslu Schnitzel Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram tavuk göğüsü
- 2 adet yumurta
- Galeta unu
- Un
- Tuz
- Karabiber
- 100 gram mantar
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 paket sıvı krema
- 1 tatlı kaşığı nişasta
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
Mantar Soslu Schnitzel Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavuklar ince fileto halinde kesilir.
- Tuz ,karabiber serpiştirilerek her iki tarafına yedirilir.
- Yumurtalar çırpılır.
- Tavuklarımız önce una sonra yumurtaya ve en son galeta ununa bulanarak kızartma işlemi için hazır edilir.
- Mantarlı sosumuz için soğan,sarımsak ince ince doğranır yağda sotelenir üzerine doğradığımız mantarlarda eklenir.
- Yumuşayıp rengi dönene kadar sotelenir.
- En son baharat,tuz ayarlanıp kreması ve 1 çay bardağında çözdürdüğümüz nişastada eklenir. Karıştırılır. Kısık ateşte pişirilir.
- Tavuklarımız kızgın yağda kızartılır.
- Servis tabağına alınır.
- Üzerine sosumuzdan dökerek sıcak sıcak servis edilir. Afiyet olsun????.
Not;dilediğiniz baharatlarla ve maydanozlada çeşitlendirebilirsiniz.
Mantar Soslu Schnitzel Tarifi Fotoğraflı Yapılışı