Mantar Sote (İstiridye) Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kilo istiridye mantar
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- Kekik
- Karabiber
- Tuz
- 1 tatlı kaşığı sirke
- Çeyrek bağlam maydanoz (size kalmış seviyorsanız daha çok yada az)
Mantar Sote (İstiridye) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce mantarları ayıklayıp nemli bezle siliyoruz ve uzunlamasına kesip tavaya koyuyoruz.
- Mantarlara tuzunu ekleyin suyunu salıp çekene kadar kısık ateşte üstü kapalı pişiriyoruz.
- Suyunu çeken mantarlara yağları ekleyip kızarana kadar kavuruyoruz.
- Kavrulan mantarlara sarımsakları ince kesip ekliyoruz .
- 2-3 dakika daha karıştırıp soteliyoruz.
- Daha sonrasında kekik,sirke,karabiber ve limon suyunu koyup iyice karıştırın altını kapatın .
- İnce doğranmış maydanozları ekleyip servise hazır ediyoruz. Afiyet olsun.