Mantar Sote (İstiritye Mantarı) Tanımı İçin Gereçler
- 500 gram istiridye mantarı
- 2 diş sarımsak
- 4 yumurta (yumurta isteğe nazaran azaltılıp çoğaltılabilir
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Karabiber
- Kırmızı biber
- Tuz
Mantar Sote (İstiritye Mantarı) Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak mantarları güzelce yıkayınız ve bıçak kullanmadan istiridye yapraklarını tek tek elinizle çizgilerinden aşağıya hakikat lisanınız.
- Sonra tereyağını tavaya koyup eritiniz.
- Eriyen tereyağının içine sarımsakları rendeleyip koyunuz sarımsakları yakmadan biraz kavurunuz.
- Üstüne mantarları ekleyip suyunu çekinceye kadar pişiriniz.
- Daha sonra üzerine baharatlarını ve tuzunu ekleyiniz.
- Yumurtaları başka bir tabağa kırınız karıştırıp üstüne döküp pişiriniz. Afiyet olsun.