Mantar Sote Tanımı İçin Materyaller
- 500 gram kültür mantarı
- 4 çarliston biber
- 2 diş sarımsak
- 2 adet soğan
- Tuz sıvı yağ
- 2 adet kapya biber
Mantar Sote Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Mantarları yıkayıp dış kabuklarını soyalım.
- Dilimleyelim kızgın tavada sıvı yağda soteleyelim.
- Suyunu salıp çekinceye kadar pişirelim.
- Soğanları ve sarımsakları doğrayıp ekleyelim.
- 5 dk daha kavuralım.
- Kapya biber ve çarliston biberleri julyen doğrayalım.
- Mantarların üzerine ekleyelim tuzunu ek edelim.
- Biberler yumuşayana kadar pişirelim. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.